Loading...
You are here:  Home  >  Uncategorized  >  Current Article

Σε απόλυτη παρακμή!

By   /  13 Αυγούστου 2018  /  2 Σχόλια

    Print       Email

Η απόλυτη παρακμή των Δερβενοχωρίων

Δήμος και Περιφέρεια μας έχουν σβήσει από τον χάρτη!

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τανάγρας έκανε το Δήλεσι επίγειο παράδεισο. Ανάπλαση της παραλίας, γαλάζια σημαία, ράμπα για ΑΜΕΑ, περίπτερο ασφαλείας για τα θαλάσσια σπορ, παιδική χαρά στολίδι του χωριού!!! Αναμένεται η ανάπλαση της πλατείας, έργα ύδρευσης … και άλλα πολλά. Στο Άρμα φτιάχτηκε καινούρια πλατεία! Η Ασωπία έχει μεταμορφωθεί από τα έργα ανάπλασης! Όλα τα χωριά έχουν ανέβει επίπεδο και σε όλα γίνονται έργα ουσίας και εξωραϊσμού. Ο Δήμαρχος κ. Περγάλιας φάνηκε συνεπής στις προεκλογικές του υποσχέσεις και ΜΠΡΑΒΟ του! Χαιρόμαστε πολύ που βλέπουμε ότι όλα τα διαμερίσματα του Δήμου μας, ακόμα κι αυτά που δεν προσφέρουν κανένα έσοδο στο Δήμο, αλλάζουν όψη και εκσυγχρονίζονται, ομορφαίνουν, αποκτούν δομές για μικρούς και μεγάλους.

Όλα αυτά τα έργα γίνονται και παίρνουν «σάρκα και οστά» επειδή κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονται, διεκδικούν, απαιτούν και τελικά κερδίζουν για τον τόπο τους το καλύτερο. Στα Δημοτικά Συμβούλια, οι εκπρόσωποι κάθε δημοτικού διαμερίσματος –οι περισσότεροι διαθέτουν πανεπιστημιακή μόρφωση και έχουν ειδικές τεχνικές ή άλλες γνώσεις– στηρίζουν με επιχειρήματα και επιμονή τα δικαιώματα του τόπου που εκπροσωπούν και διεκδικούν το καλύτερο. Φυσικά, ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι ένας πολύ άξιος, θετικός και δημιουργικός άνθρωπος, ανταποκρίνεται στα αιτήματα των συμβούλων του, κάνει το καλύτερο γι’αυτούς και την περιοχή τους και σας διαβεβαιώνω ότι αγαπάει πραγματικά τα Δερβενοχώρια. Όμως, ο Δήμος Τανάγρας είναι αχανής, τεράστιος. Τα προβλήματα και τα αιτήματα πολλά. Ο Δήμαρχος είναι ένας και πολλές φορές ξεπερνάει τον εαυτό για να τα προλάβει όλα. Δεν του προσάπτουμε ευθύνη. Σε κάθε αίτημα για τα Δερβενοχώρια που του έχει θέσει η εφημερίδα μας έχει ανταποκριθεί και έχει κάθε καλή πρόθεση να το κάνει πράξη. Αλλά…

Στα Δερβενοχώρια τι γίνεται; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!

Προσφέρουμε έσοδα 1.700.000 ετησίως στο Δήμο Τανάγρας. Πού πάνε αυτά τα χρήματα; Ζούμε με ανεμογεννήτριες γύρω μας και λατομεία στην αυλή μας και δεν έχουμε καμιά παροχή. Μας δηλώνουν ότι δε δικαιούμεθα ΚΑΠΗ, δε δικαιούμεθα παιδικό σταθμό, δεν έχουμε πλατείες, πληρώνουμε για όλα, τα κτίρια καταρρέουν, οι δρόμοι αδιάβατοι, παιδικές χαρές ανύπαρκτες

Διαβάστε λοιπόν τι έχουμε και τι ΔΕΝ έχουμε και κάνετε τη σύγκριση:

 • Παιδική χαρά πρότυπο και στολίδι στο Δήλεσι. Στα Σκούρτα μια παιδική χαρά σκουπιδότοπος–εστία μόλυνσης–παγίδα θανάτου (δημοπρατήθηκε όμως, μας είπε ο Δήμαρχος και την περιμένουμε ανυπόμονα να κατασκευαστεί). Στην Πύλη, πίσω από το Δημαρχείο, μια παιδική χαρά ντροπή,  γεμάτη χόρτα και φίδια.

Δήλεσι

Σκούρτα

 • Στο Δήλεσι ανάπλαση των χώρων με ομπρέλες, κιόσκια, αλλαξιέρες, ντους και πολλά άλλα. Στα Δερβενοχώρια, οι δρόμοι που ενώνουν τα χωριά είναι αδιάβατοι από τις λακκούβες. Οι δρόμοι μέσα στα χωριά είναι βρώμικοι και γεμάτοι σκουπίδια. Το γήπεδο στα Σκούρτα παρατημένο και υπό διάλυση (δίχτυα σχισμένα, σύρματα που κρέμονται, χορτάρια). Το γήπεδο στην Πύλη εντελώς παρατημένο και υπό πλήρη διάλυση! 

Δήλεσι

Γήπεδο Σκούρτων

 • Στο Άρμα φτιάχτηκε μια υπέροχη πλατεία και προβλέπεται να φτιαχτεί και στο Δήλεσι!  Στα Σκούρτα δεν υπάρχει καν πλατεία, το άγαλμα του Σκουρτανιώτη είναι πεταμένο σε μια άκρη και ο χώρος είναι καταπατημένος, άχρηστος, άναρχο πάρκινγκ, εξώστης κλπ κλπ!!!

Νέα πλατεία στο Άρμα

Πλατεία Σκούρτων

 • Στον Άγιο Θωμά, στο Σχηματάρι, στα Οινόφυτα, στο Δήλεσι, στο Άρμα, στην Ασωπία, στην Καλλιθέα και γενικά σε ΟΛΑ τα χωριουδάκια των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Τανάγρας υπάρχει ΚΑΠΗ και οι ηλικιωμένοι διασκεδάζουν, τρώνε κάθε τόσο σε ακριβοπληρωμένα από τους δημότες λουκούλλεια τραπέζια που οργανώνει ο Δήμος με κάθε ευκαιρία, πάνε δωρεάν πολυήμερες εκδρομές, έχουν το δικό τους χώρο και όλες τις παροχές που τους δίνει αυτή η υποδομή. Στα Δερβενοχώρια δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ. 5 ζωντανά χωριά και ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ούτε ένα ΚΑΠΗ! 1,5 χρόνο τώρα η εκδότρια της εφημερίδας μαζεύει με επιμονή και υπομονή ταυτότητες και υπογραφές και κάνει αγώνα πόρτα πόρτα για να γίνει τουλάχιστον ένα ΚΑΠΗ στα Δερβενοχώρια και παρά την καλή πρόθεση του Δημάρχου, «τρώμε πόρτα» από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και τον Πρόεδρό του κ. Ι. Γκίνη, ο οποίος μας επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν το δικαιούμεθα!!! Αν δεν το δικαιούμεθα εμείς με τόσα έσοδα που προσφέρουμε ετησίως στο Δήμο Τανάγρας, τότε ΠΟΙΟΣ;;;; Ο Άγιος Θωμάς που έχει το καλύτερο και πιο ακριβοπληρωμένο ΚΑΠΗ όλης της Ελλάδας τι ποσό ακριβώς προσφέρει στο Δήμο Τανάγρας ετησίως και το δικαιούται; 

Σε κάθε χωριουδάκι του Δήμου μας υπάρχει ΚΑΠΗ

 • Στο Σχηματάρι υπάρχει Δημοτικό Ωδείο για μουσική παιδεία των παιδιών και των εφήβων, γυμναστήριο και πολλές άλλες υποδομές από το Δήμο με ΔΩΡΕΑΝ δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες! Σε όλα τα χωριά υπάρχουν χορωδίες, χορευτικά και γίνονται εκδηλώσεις κάθε είδους δωρεάν. Οι σύλλογοι συνεργάζονται με το Δήμο για το καλό του συνόλου και όχι της τσέπης τους. Στα Δερβενοχώρια δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ! Κάποιοι «δάσκαλοι» χορού (παραδοσιακού και μοντέρνου) και γυμναστικής, οι οποίοι είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ, διότι δουλεύουν παράνομα, δεν έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος (ένας κύριος που «διδάσκει» χορό δεν είναι καν γυμναστής και έγινε λέει δάσκαλος χορού επειδή έμαθε χορό από τον… πατέρα του!), είναι παράνομοι, διότι δεν κόβουν αποδείξεις, είναι απαράδεκτοι διότι πληρώνονται πανάκριβα και εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για δραστηριότητες και όλοι αυτοί χρησιμοποιούν ένα υπό κατάρρευση Πνευματικό Κέντρο στα Σκούρτα, αίθουσες του Δημαρχείου στην Πύλη και σχολικά προαύλια για επαγγελματικές δραστηριότητες και έναντι αδράς αμοιβής, με τις ευλογίες, την ανοχή και τη στήριξη των τοπικών κοτζαμπάσηδων που έχουν αποδεχθεί ότι δεν μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι τίποτα πολιτιστικό στα Δερβενοχώρια και έχουν αφήσει συλλογίσκους που τους κολακεύουν να κερδοσκοπούν, διότι πιστεύουν ότι θα καλύψουν με τις ακριβοπληρωμένες δραστηριότητές τους το δικό τους κενό και τη δική τους ανικανότητα!

Το ετοιμόρροπο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου στα Σκούρτα, «κέντρο» παράνομων επαγγελματικών δραστηριοτήτων

 

 • Τα δημόσια κτίρια σε όλο το Δήμο επισκευάζονται και όλοι οι χώροι αναπλάθονται. Στα Δερβενοχώρια το Πνευματικό Κέντρο στα Σκούρτα είναι έτοιμο να καταρρεύσει, τα κτίρια των Συνεταιρισμών σε όλα τα χωριά είναι μισογκρεμισμένα και παρατημένα, τα παλιά σχολεία ετοιμόρροπα, χωματερές πάνω στο δρόμο και πάει λέγοντας.

Πνευματικό Κέντρο Σκούρτα, ετοιμόρροπο

Χωματερή στο βουνό προς τον Προφήτη Ηλία στα Σκούρτα

Κτίριο συνεταιρισμού στα Σκούρτα, εστία μόλυνσης, ετοιμόρροπο

 • Σε ΟΛΑ τα Δημοτικά διαμερίσματα υπάρχουν παιδικοί σταθμοί για τις εργαζόμενες μητέρες και δημιουργική απασχόληση των νηπίων και των παιδιών.Στα Δερβενοχώρια δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ! Τα παιδιά των Δερβενοχωρίων είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Το ζητήσαμε κι αυτό. Δεν το δικαιούμεθα, λέει ο κ. Γκίνης.

 

 • Στην Οινόη φτιάχτηκε καταπληκτικός κόμβος για την κυκλοφορία των οχημάτων! Στα Δερβενοχώρια, στον κόμβο του δρόμου του Μεταξά με τον δρόμο Σκούρτα–Πύλη έχουν γίνει 49 ατυχήματα (και συνεχίζουν να γίνονται με ανησυχητική συχνότητα), πολλά εκ των οποίων θανατηφόρα ή έχουν στοιχίσει τη σωματική ακεραιότητα σε νέους ανθρώπους και δεν ασχολείται ΚΑΝΕΝΑΣ. 

Κόμβος θανάτου

 

 • Στον Άγιο Θωμά έγινε περιφερειακός δρόμος και σώθηκε το χωριό από τις νταλίκες που περνούσαν από τα στενά δρομάκια του χωριού ολημερίς κι ολονυχτίς. Στα Σκούρτα τα φορτηγά και οι νταλίκες συνεχίζουν να περνάνε * μέσα από τους θεόστενους δρόμους του χωριού και δεν γίνεται καν λόγος για Περιφερειακό. Το είχε υποσχεθεί ο κ. Περγάλιας στους κατοίκους και ο πρώην δήμαρχος κ. Γεωργίου, 10 ημέρες πριν τις προηγούμενες εκλογές είχε φέρει άτομα με μεζούρες για να μετρήσουν τάχα για περιφερειακό! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Τι μας πέρασαν; Επειδή τα χωριά μας είναι χτισμένα σε βουνό νόμισαν ότι όλοι είμαστε τσοπάνηδες και τρώμε σανό; 

*παρά την επίσημη απαγόρευση διέλευσης της Περιφέρειας που χαρακτήρισε το δρόμο Σχηματάρι–Ελευσίνα «παράπλευρο οδικό δίκτυο» και τα πρόστιμα, μόνο για κανα μήνα σταμάτησαν οι νταλίκες και τα φορτηγά να περνούν από τα Σκούρτα και τη Στεφάνη κι αυτό μόνο την ημέρα και μόλις σταμάτησε η Τροχαία τα μπλόκα άρχισαν πάλι να περνούν ασταμάτητα και να απειλούν την ησυχία και τη σωματική μας ακεραιότητα, καθότι επικίνδυνοι διότι τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα ακόμα και μέσα στο χωριό και οι οδηγοί τους είναι αναιδείς, τσαμπουκάδες και ανεξέλεγκτοι προκειμένου να κερδίσουν λίγα ευρώ από τα διόδια.

Συχνά ατυχήματα με τις παράνομες νταλίκες

 • Στο Δήλεσι βλέπουν θάλασσα. Στα άλλα μέρη του Δήμου βλέπουν τα βουνά, τη φύση, ακόμα και τα εργοστάσια που τους δίνουν δουλειά για να επιβιώνουν. Στα Δερβενοχώρια βλέπουμε μόνο τις ανεμογεννήτριες που μας έχουν ζώσει από παντού και σαν γιγάντια τέρατα γυρίζουν απειλητικά τις λεπίδες τους στον αέρα απειλώντας την υγεία μας, υποβαθμίζοντας τον τόπο και την ποιότητα ζωής μας και καταστρέφοντας την αισθητική μας. Είναι κάτι πραγματικά αβίωτο και επιπλέον ανυπόφορο γιατί δε δίνουν αντισταθμιστικά οφέλη, ούτε σημαντικά έσοδα στον τόπο, αλλά ούτε και δουλειά σε κανέναν. Έχουμε, επίσης, τα λατομεία του Τιτάνα, που έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη ζημιά στη μέση του κάμπου και έχουν υποβαθμίσει τον τόπο μας (δουλεύουν μερικοί Δερβενοχωρίτες όμως στην εταιρία και το μεροκάματο των συμπολιτών μας είναι σεβαστό). Επιπλέον, ο Τιτάνας δίνει έσοδα στον τόπο. Ανεργία που αγγίζει το 90% και καμιά παροχή.

Επειδή μπήκαμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, από εδώ και πέρα θα δείτε πάρα πολλούς υποψηφίους περιφερειακούς, αλλά και δημοτικούς συμβούλους. Από αυτούς που μας θυμούνται κάθε 4 ή 5 χρόνια για τη μια ώρα που θα διαρκέσει η προεκλογική βόλτα τους και θα μας ξεχάσουν εντελώς για τα επόμενα 4. Από αυτούς που θα ψηφίσουν θετικά π.χ. για να μπουν άλλες 10,20, 50, 100 ανεμογεννήτριες και θα χαντακώσουν ένα τόπο που τους είναι ξένος και αδιάφορος. Λίγοι χωρικοί που δεν θα αντιδράσουν…

Ο τόπος μας εκλέγει μόνο 3 δημοτικούς συμβούλους. Αυτό μας κάνει ευάλωτους έναντι των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων (το Δήλεσι π.χ. εκλέγει πλέον 7 και διεκδικεί σε άλλο επίπεδο παροχές χωρίς να δίνει έσοδα στο Δήμο), αλλά έχει ένα πλεονέκτημα, που ακόμα και μόνο έναν ικανό σύμβουλο αν εκλέγαμε, θα είμαστε παράδεισος. Πολλά έσοδα! Ακαταμάχητο πλεονέκτημα για όποιον ξέρει να διεκδικεί και να μάχεται για τον τόπο του.

Συμπέρασμα

Ο Δήμαρχος δεν έδωσε προεκλογικές υποσχέσεις στα Δερβενοχώρια; Γιατί γίναμε ο «φτωχός συγγενής» του Σχηματαρίου και δεν έχουμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ; Γιατί μας παράτησαν και Θεοί και άνθρωποι και βιώνουμε ως κοινωνία και τόπος την απόλυτη παρακμή; Οι τοπικοί Πρόεδροι και οι δημοτικοί σύμβουλοι γιατί δε ζητούν και δεν διεκδικούν ΤΙΠΟΤΑ για τον τόπο τους; Γιατί τόσα χρόνια είμαστε ακέφαλοι και ακυβέρνητοι; Δεν αρκεί να οδηγεί κανείς το τζιπ του Δήμου και να κόβει βόλτες για να γίνουν έργα. Δεν αρκεί να βγάζει λόγο ο εκάστοτε Πρόεδρος και να παρίσταται σε εκδηλώσεις και φαγοπότια για να φτιαχτούν τα χωριά μας.

Χρειάζεται αγώνας, όρεξη, όραμα και γνώσεις!

Αυτά, λυπάμαι, αλλά απουσιάζουν από τα άτομα που ψηφίσαμε.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε και το ζείτε όλοι καθημερινά…

 

    Print       Email

2 Σχόλια

 1. Ο/Η Αγανακτισμένος Λιαταναίος λέει:

  Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου και σου προτείνω να ανταλλάξουμε τους δημοτικούς συμβούλους του Αγίου Θωμά με αυτούς τους δικούς σας. Ίσως έτσι καταλάβεις ότι παντού τα ίδια γίνονται.
  Και μιας και ανέφερες τον Άγιο Θωμά. Το κτίριο του ΚΑΠΗ κατασκευάστηκε πριν πολλά πολλά χρόνια, στο πέρασμα από τον θεσμό των κοινοτήτων στους δήμους (δήμος Οινοφύτων). Για τον περιφερειακό δρόμο είναι όμοια η κατάσταση με διαβούλευση (γκρίνια) περίπου 30 ετών.
  Το τι πληρώνουν οι βιομηχανίες που εδράζονται στην εδαφική περιφέρεια του Αγίου Θωμά (που προφανώς εσύ θα νομίζεις ότι ανήκουν στα Οινόφυτα) έχεις την ευχέρεια να ρωτήσεις τον δήμο και τον «άξιος, θετικός και δημιουργικός άνθρωπος» δήμαρχο όπως εσύ λες να σου απαντήσει.
  Ο Άγιος Θωμάς και όλα τα χωριά όπως και τα δικά σου, έργο επί εποχής Περγάλια δεν έχει δει.
  Αντίθετα εγώ που περνάω από τα χωριά σας τακτικά θα μπορούσα να γράψω το αντίστροφο άρθρο για τα Δερβενοχώρια, καθώς αφού δε ζω εκεί, όλα μου φαίνονται ΤΕΛΕΙΑ.

  Όσο για τις γνώσεις των δημοτικών συμβούλων δεν έχεις παρά να αιτηθείς την αλλαγή του συστήματος εκλογής δημοτικών συμβούλων και στα κωλύματα να ορίσει η πολιτεία και το κατώτερο αποδεκτό επίπεδο εκπαίδευσης.
  Καλή συνέχεια με την ευχή να ευοδωθεί η καλοπροαίρετη προσπάθειά σου, αλλά να υπάρχει και ρεαλισμός στη κουβέντα για το τι γίνεται στα άλλα χωριά, ζητώντας και τη γνώμη όσων εγκαταβιούν σε αυτά.
  Φιλικά
  Αγανακτισμένος Λιαταναίος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You might also like...

«Κορίνεια» 2019 – Έναρξη με Γλυκερία-Ασλανίδου!

Read More →
Follow by Email
Facebook
Google+
https://fonidervenochorion.gr/2018/08/13/808">
Twitter