Loading...
You are here:  Home  >  Uncategorized  >  Current Article

Κολομβία η Στεφάνη!!! «Στρατός» α λα Εσκομπάρ φύλαγε τη μεγαλύτερη χασισοφυτεία που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα!!!

By   /  16 Ιουνίου 2019  /  No Comments

    Print       Email

Στη δύσβατη περιοχή Βίλιζα της Στεφάνης Βοιωτίας βρέθηκε η μεγαλύτερη «βιομηχανία» κάνναβης που εντοπίστηκε ποτέ στην Ελλάδα!!!

Η φυτεία δεν ήταν καινούργια, αλλά «λειτουργούσε» αρκετά χρόνια, και η αξία της «επένδυσης» υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι κακοποιοί προσδοκούσαν σε κέρδη 6 εκατομμυρίων από δύο τεράστιες χασισοφυτείες με 12.800 δενδρύλλια, που θα παρήγαγαν 3 τόνους χασίς!

Θα σκότωναν όποιον κατά λάθος βρισκόταν στην χασισοφυτεία, έλεγαν στις συνομιλίες τους οι καλλιεργητές

Στα πρότυπα Κολομβιανών καρτέλ είχε οργανωθεί η φύλαξη της χασισοφυτείας-μαμούθ που εξαρθρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, 10 Ιουνίου, από τη Δίωξη Ναρκωτικών, την ΟΠΚΕ, την ΕΚΑΜ, την Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, το κύκλωμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα της Κολομβίας και η οργάνωσή του θυμίζει εγκληματικές οργανώσεις της λατινικής Αμερικής. Ο αρχηγός του καρτέλ είχε φτιάξει μία οργάνωση σε στρατιωτικά πρότυπα. Ένοπλοι άντρες φρουρούσαν όλο το 24ωρο δύο τεράστιες φυτείες με περισσότερα από 10.000 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ τα κέρδη υπολογίζεται από τις Αρχές ότι θα άγγιζαν τα 6.000.000 ευρώ. Το άφθονο «μαύρο» χρήμα έδινε τη δυνατότητα στους εμπόρους να κάνουν «φρούριο» τις φυτείες, αλλά και να καλλιεργούν τα δενδρύλλια με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό.

Τη συμμορία αποτελούσαν 13 άτομα – Έχουν συλληφθεί έξι,  αναζητούνται επτά! Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν από τα Δερβενοχώρια και μέσα από τα βουνά να φτάσουν στην Μαγούλα, όμως τους ακολούθησαν αστυνομικοί της Δίωξης, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Μάλιστα, οι 6 συλληφθέντες, αλλά και οι 4 καταζητούμενοι Αλβανοί, ανάμεσα τους και ο φερόμενος αρχηγός τις εγκληματικής οργάνωσης, είχαν εκπονήσει στρατιωτικού τύπου σχέδιο φύλαξης της φυτείας ακόμα και με ακροβολισμένους ένοπλους κακοποιούς στους γύρω λόφους, προκειμένου να επιτηρούν την χασισοφυτεία. Μάλιστα είχαν σαφείς εντολές, κανείς να μην βγει ζωντανός, στην περίπτωση που ανυποψίαστοι περιπατητές έμπαιναν τυχαία στην φυτεία, με τα δεκάδες χιλιάδες δέντρα.

Στο τελικό στάδιο της έρευνας και μετά από πολυήμερη και επί 24ώρου βάσεως επιτήρηση της περιοχής, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της φυτείας, η υποδομή διαμονής των εμπλεκομένων και εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι καλλιεργητές, φύλακες και επιτηρητές της φυτείας, μέλη όλοι εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση φυτειών κάνναβης. Έτσι οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, από τη Δίωξη Ναρκωτικών και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 6 άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται 7 επιπλέον μέλη. 

Οι φρουροί των φυτειών βρίσκονταν με πυροβόλα όπλα και πιστόλια περιμετρικά της επίμαχης αγροτικής περιοχής και είχαν πάρει εντολές να ειδοποιούν για την παραμικρή ύποπτη κίνηση που θα αντιληφθούν. Οι ένοπλοι λογοδοτούσαν απευθείας στον αρχηγό, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές λόγω της οικονομικής δραστηριότητάς του στο χώρο της νύχτας. Μάλιστα, ερευνάται το κατά πόσο μπορεί να γινόταν ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω «επενδύσεων» σε νυχτερινά καταστήματα.

Κάποιοι από αυτούς, μετά την έφοδο των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, κατάφεραν να διαφύγουν από τα Δερβενοχώρια και μέσα από τα βουνά και πεζοπορία τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων έφτασαν στην Μαγούλα, όπου όμως τους ακολούθησαν αστυνομικοί της Δίωξης, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Πρόκειται για δύο Αλβανούς, τρία άτομα επίσης αλβανικής καταγωγής και ένας Έλληνας, ενώ αναζητούνται ακόμη 7 άτομα, στην πλειονότητά τους Αλβανοί.

Οι χασισοφυτείες είχαν αναπτυχθεί σε μεγάλο βάθος στο βουνό και χρειαζόταν μία με μιάμιση ώρα πεζοπορία για να φτάσει κανείς σ’ αυτές, γι’ αυτό και όσοι είχαν αναλάβει την φροντίδα της φυτείας και την φύλαξή της, έμεναν εκεί σε σκηνές.

Ένας 54χρονος Έλληνας, φερόμενος ως μέλος του κυκλώματος, βοσκός από την περιοχή, ήταν ο μόνος που είχε ποινικό παρελθόν. Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος που είναι Αλβανός έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Συνολικά εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, 5 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας. Μάλιστα σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε , φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών. Εξετάζεται το ενδεχόμενο συσχετίσεως των δύο φυτειών, λόγω της ανευρέσεώς τους στον ίδιο ημιορεινό όγκο. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 

10.100 δενδρύλλια κάνναβης, 
πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με 26 σφααίρες, 
πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, 
5 κυνηγετικά όπλα, 
44 φυσίγγια, 
το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ, 
10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 
ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, 
3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο, 
πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και 
είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών – καλλιεργητών της φυτείας.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος ανέφερε:

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο των συνεχόμενων δράσεών της κατά των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από συστηματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία, δημιουργήθηκε το προφίλ των εμπλεκομένων, προσδιόρισε τοπογραφικά και τελικά εντόπισε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε σημαντική έκταση.

Στο τελικό στάδιο της έρευνας και μετά από πολυήμερη και επί 24ώρου βάσεως επιτήρηση της περιοχής, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της φυτείας, η υποδομή διαμονής των εμπλεκομένων και εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι καλλιεργητές, φύλακες και επιτηρητές της φυτείας, μέλη όλοι εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση φυτειών κάνναβης.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που διήρκεσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/06/2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της 11/06/2019, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών από κοινού και σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ., της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 6 άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επιπλέον 7 μέλη.

Εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, 5 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου, από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της ανωτέρω φυτείας, υπολογίζονται τουλάχιστον στα 6.000.000 ευρώ.

Πέραν των ανωτέρω, από τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση, εντοπίσθηκε σε όμορο σημείο, φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Για την ίδια υπόθεση ο Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε:

«Όπως σας προανέφερε ο κ. Διοικητής πρόκειται για μια υπόθεση που εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης καλλιέργεια κάνναβης στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, με περαιτέρω σκοπό την εμπορία και διάθεσή της προς πώληση για τον προσπορισμό παράνομου κέρδους.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε σχέση με τη δράση του εγκληματικού κυκλώματος, διακριβώθηκε ότι τα μέλη του δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και επαγγελματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, έχοντας εγκαταστήσει ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτο, δύσβατο, ημικρημνώδη χώρο στην θέση Βίλιζα στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας.

Πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2019, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας (Τ.Α. Θηβών – Ο.Π.Κ.Ε.) και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Δ.Ε.Α.Δ. και της Δ.Ε.Ε.

Η επιχείρηση διήρκησε έως τις πρωινές ώρες της επομένης, Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι μελών της οργάνωσης και την εκρίζωση – κατάσχεση 10.100 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν υπό ανάπτυξη σε ποώδη μορφή.

Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, με τη συνδρομή όλων των ανωτέρω αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν επιπλέον 2.700 δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώριο, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Για την περίπτωση αυτή, εξετάζεται το ενδεχόμενο συσχετίσεως των δύο φυτειών, λόγω της ανευρέσεώς τους στον ίδιο ημιορεινό όγκο.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 10.100 δενδρύλλια κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, 5 κυνηγετικά όπλα, 44 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, 3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο, πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών – καλλιεργητών της φυτείας.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή την μεθοδολογία δράσεως (modus operandi) των εμπλεκομένων μελών, την κατασχεθείσα ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής».

Το «άρμεγμα του κοπαδιού», τα «κουνούπια» και η πρόθεση να σκοτώσουν όποιον κατά λάθος περνούσε από το σημείο

Ένα τα πλέον σημαντικά στοιχεία αυτής της υπόθεσης, προέκυψε από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος όπου πέρα από το ότι ήταν βαριά οπλισμένοι, είχαν εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να «καθαρίσουν» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν όποιον τυχόν θα έκανε το λάθος έστω και συμπτωματικά να περάσει από το σημείο που είχαν αναπτύξει τις χασισοφυτείες τους, για να μην ρισκάρουν να ειδοποιηθούν οι Αρχές.

Αυτή την πρόθεση την εξέφρασαν ορθάνοιχτα ενώ κατά τα λοιπά χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις συνομιλίες τους για να συνεννοηθούν.

Έτσι όταν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος πήγαιναν να ποτίσουν τις χασισοφυτείες έλεγαν πως «άρμεγαν το κοπάδι», τα δενδρύλλια τα αποκαλούσαν «κατσίκια», όταν έβλεπαν περιπολία οχήματος της Πυροσβεστικής το αποκαλούσαν «τρένο της φωτιάς», όταν έβλεπαν drone της Αστυνομίας, έλεγαν πως πετούσαν «πουλιά» και όταν περνούσε ελικόπτερο της Αστυνομίας, πως είχε «κουνούπια»…

Χαρακτηριστική η περίπτωση που αποκάλυψε το “Newsit.gr”, ενός ανυποψίαστου “ερευνητή” χρυσού, οποίος πέντε μέρες πριν την εισβολή της Δίωξης στην φυτεία “μαμούθ” έψαχνε με ειδικό μηχάνημα στην περιοχή για την ανεύρεση λιρών.

Οι ακροβολισμένοι κακοποιοί αμέσως των εντόπισαν και ειδοποίησαν με τα κινητά τους τον αρχηγό τις συμμορίας, οποίος αδίστακτα τους έδωσε συγκεκριμένες εντολές: “…στην περίπτωση που μπει στο “μαντρί” ( εννοεί την φυτεία), τον “καθαρίζετε”. Τώρα εάν βρει χρυσό και σε αυτή την περίπτωση των “καθαρίζετε” και παίρνετε ότι έχει βρει”.

Έντρομοι οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν αθέατοι τους κακοποιούς, ακούγοντας με ειδικά μηχανήματα τις συνομιλίες τους, περίμεναν με τα όπλα ανά χείρας να σώσουν την ζωή του ανυποψίαστου πολίτη, δίνοντας μάχη με τους οπλισμένους Αλβανούς.

Ευτυχώς για τον “εξερευνητή” ποτέ δεν μπήκε στην φυτεία και κυρίως δεν κατάφερε να βρει λίρες, γλυτώνοντας έτσι τα χειρότερα και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει πως η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή.

Ο αρχηγός της συμμορίας

Άνθρωπος πασίγνωστος στο κόσμο της νύχτας και μάλιστα στους “νονούς” τις πιάτσας, είναι ο φερόμενος αρχηγός τις συμμορίας, που είχε δημιουργήσει την χασισοφυτεία. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταζητούμενος “εγκέφαλος”, φέρεται να επένδυσε μεγάλο χρηματικό ποσό για την χασισοφυτεία των δεκάδων χιλιάδων δέντρων και βέβαια περίμενε να “βγάλει” ένα ποσό της τάξεως των 6.000.000 ευρώ, τόσο από την διακίνηση στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από την εξαγωγή του χασίς, κυρίως στην Γερμανία.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος άνθρωπος μέχρι πρότινος διατηρούσε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ σε περιοχή του Περιστερίου και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, μέσα στο κλαμπ να γινόνταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Προφητικός και εύστοχος ο Σωτήρης Σαμπάνης, ο γνωστός και ανερχόμενος συνθέτης-στιχουργός-τραγουδιστής από τη Στεφάνη Βοιωτίας, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2018 το τραγούδι του «Εσκομπάρ»!!!!!

Για το άρθρο χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από: www.protothema.gr, www.tanea.gr, http://www.bloko.gr , http://viotiaplus.gr , www.huffingtonpost.gr, www.newsit.g

Καυτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις!

Πέρυσι το καλοκαίρι η Στεφάνη έγινε δύο φορές πρωτοσέλιδο με την ανακάλυψη δύο τεράστιων φυτειών κάνναβης και το γεγονός αυτό έδωσε στην περιοχή των Δερβενοχωρίων αρνητική δημοσιότητα. Επίσης άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Σχετίζεται η φρεσκοανακαλυφθείσα φυτεία με τις περσινές; Το ίδιο κύκλωμα κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα φυτεία; Η αστυνομία λέει ότι η υποδομή στη Βίλιζα Στεφάνης φανερώνει ότι η φυτεία δεν ήταν «καινούρια», αλλά «λειτουργούσε» αρκετά χρόνια, και η αξία της «επένδυσης» υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Γιατί ανακαλύφθηκε τώρα; Οι «καλλιεργητές» , σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Ελληνικής Αστυνομίας, φέρονται ότι ήταν αποφασισμένοι για όλα προκειμένου να προστατεύσουν τα αμύθητα κέρδη που θα αποκόμιζαν. Τόσα χρόνια κινδύνευε η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής; Τι έκανε η Αστυνομία τόσα χρόνια εκτός από το να παρέχει φύλαξη σε πολιτικούς κοπρίτες; Γιατί τα Δερβενοχώρια είναι 100% αφύλαχτα και απροστάτευτα; Ποιος έφερε τη σπείρα των Αλβανών στα Δερβενοχώρια και ποιος γνώριζε τόσο καλά τον τόπο και τους έδειξε τα κατατόπια στα δύσβατα βουνά της Στεφάνης; Σχετίζεται η μεγάλη φωτιά του 2016 με τις φυτείες χασίς, που από ότι αποκαλύπτεται έχουν υπερπαραγωγή στην περιοχή μας; Γιατί στα Δερβενοχώρια δεν υπάρχει ούτε αστυνομικό φυλάκιο, ούτε μόνιμος αστυνομικός, ούτε σταθμός της αστυνομίας αφού είναι τόπος πρόσφορος για εγκληματική δραστηριότητα;

Οι νονοί της νύχτας και οι σπείρες που επέλεξαν τα Δερβενοχώρια για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες δεν απειλούν μόνο τη σωματική ακεραιότητα ανυποψίαστων πυροσβεστών, φυλάκων, κυνηγών, ξυλοκόπων, χρυσοθήρων, εκδρομέων, περιπατητών και φυσιολατρών… Απειλούν κυρίως τους νέους ανθρώπους του τόπου μας, οι οποίοι βλέπουν ότι με το μηνιάτικο των 500 και 600 ευρώ που παίρνουν δεν αποκτάς τα λαμπερά και πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούν συνήθως οι έμποροι ναρκωτικών, ούτε ζεις σε βίλες, ούτε κάνεις χλιδάτη ζωή κι αυτό τους βάζει σε σκέψεις… Επίσης, διαπιστώνουμε όλοι μας πόσο ευτελής είναι η ανθρώπινη ζωή για τους ανθρώπους των συμμοριών! Είχαν εντολή λέει να σκοτώσουν και να εξαφανίσουν όποιον, έστω και κατά λάθος, έμπαινε μέσα στην περιοχή της φυτείας! Άνθρωποι που σκοτώνουν ανθρώπους για πλάκα, που δεν τους έχουν πειράξει σε τίποτα, άνθρωποι όχι απλά σεσημασμένοι, αλλά άγρια αιμοσταγή ζώα που θα αφαιρούσαν μια ανθρώπινη ζωή για ένα πολύτιμο γι’ αυτούς διακύβευμα: εκατομμύρια ευρώ! Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να απομακρυνθούν μια και καλή από τον τόπο μας και να βρουν τη θέση που τους αξίζει στη φυλακή; Δεν πρέπει η αστυνομία να εξαρθρώσει αυτό το κύκλωμα και να «καθαρίσει» τα Δερβενοχώρια από τέτοιες επονείδιστες δραστηριότητες;

Θα έπνιγαν την Αθήνα στο χασίς

Τι σχέση μπορεί να έχει μια περιοχή της ορεινής Βοιωτίας όπου βρέθηκε η μεγαλύτερη φυτεία χασίς με τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας; Τι συνδέει τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν με καφετέριες και μπαρ στην Αττική;

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ναρκωτικών που μετατράπηκαν σε… ορειβάτες για να φτάσουν στη θέση Βίλιζα στη Στεφάνη Βοιωτίας έχουν λόγους να πιστεύουν ότι κάποια από τα μέλη της συμμορίας δεν ασχολούνται μόνο με… πρόβατα αλλά έχουν και «ρόλο» σε πολλά νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας. «Είναι δουλειά της ανάκρισης να διερευνήσει μια τέτοια πτυχή, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει ευρύ πεδίο έρευνας» έλεγε αξιωματικός της Δίωξης που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση. Μάλιστα, δεν αποκλείεται συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης να λειτουργούσαν και σαν «πλυντήρια ξεπλύματος» των παράνομων κερδών.

Η επένδυση του ενός εκατ. ευρώ

Όταν οι περίπου 60 αστυνομικοί έφτασαν στο δύσβατο σημείο όπου ήταν η φυτεία, στην κυριολεξία τα έχασαν. Βρέθηκαν μπροστά σε μια εξαιρετικά στημένη καλλιέργεια, όπου υπήρχαν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μείνει κάποιος. Μάλιστα, κάτω από τις σκηνές υπήρχε μέχρι και τσιμεντένιο πάτωμα, ώστε να μην περνά υγρασία και να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης όσο το δυνατόν καλύτερες. Φάνηκε, επίσης, ξεκάθαρα ότι η φυτεία δεν ήταν καινούργια, αλλά «λειτουργούσε» αρκετά χρόνια, και η αξία της «επένδυσης» υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Όταν ξοδεύεις ένα τόσο μεγάλο ποσό, έχεις αποφασίσει ότι τα κέρδη σου θα είναι πολλαπλάσια» λέει αξιωματικός της Δίωξης ναρκωτικών. «Επίσης, θεωρούμε δύσκολο όλη η… παραγωγή να κατέληγε στην ελληνική επικράτεια. Ήταν τόσο καλή η ποιότητα του χασίς, που η τιμή του θα ήταν τριπλάσια από του αλβανικού. Άρα, είναι πολύ πιθανό να πήγαινε σε άλλα ”πορτοφόλια”, πολύ πιο ”βαριά” από τα εγχώρια» καταλήγει ο αξιωματικός.

Στο στόχαστρο του καλάσνικοφ για ώρες

Το κύκλωμα, θέλοντας να προστατέψει την «επένδυσή» του, δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Για αυτόν τον λόγο είχε «τσιλιαδόρους» γύρω από τη φυτεία, οι οποίοι έφεραν βαρύ οπλισμό. Όπως έλεγαν αστυνομικοί στην επίσημη παρουσίαση που έγινε το πρωί της Τετάρτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, «όποιος πλησίαζε και ήταν άσχετος με τη φυτεία, υπήρχε εντολή να μην… προχωρήσει και να “μείνει” στο σημείο». Μάλιστα, σε μια περίπτωση οι «τσιλιαδόροι» παρακολουθούσαν για πολλές ώρες ένα άτομο που πιθανότατα αναζητούσε χρυσό και ήταν έτοιμοι να «εκτελέσουν» την εντολή. Τελικά, από καθαρή τύχη, ο άνθρωπος αυτός γλύτωσε, καθώς τα μέλη του κυκλώματος διαπίστωσαν ότι δεν αποτελούσε απειλή για την καλλιέργειά τους.

Το επόμενο επιχειρησιακό «στοίχημα» για τους αστυνομικούς είναι να εντοπιστεί ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις διωκτικές αρχές, αλλά διαφεύγει τη σύλληψη. Πρόκειται για έναν Αλβανό και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για μία πολύ καλά δομημένη εγκληματική οργάνωση που δρούσε σε Βοιωτία και Αττική, η οποία, για να μη γίνεται αντιληπτή, χρησιμοποιούσε κωδικές ονομασίες.

Ενδεικτικά ανέφεραν:

– το πυροσβεστικό όχημα ως τρένο της φωτιάς

– το ελικόπτερο ως κουνούπι

– τα χασισόδεντρα ως κατσίκια

– τη φράση «ποτίζω χασισόδεντρα» ως «αρμέγω τις κατσίκες»

– το drone ως πουλιά.

«Ελλάδα και Αλβανία οι μεγαλύτεροι παραγωγοί χασίς στην Ευρώπη»

Με αφορμή την ανωτέρω υπόθεση, η «Leipziger Zeitung» σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Αλβανία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί χασίς πανευρωπαϊκά.

Όπως μεταδίδει η DW:

Η εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών μετά τον εντοπισμό από την Ελληνική Αστυνομία τεράστιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή της Βοιωτίας κάνει επίσης τον γύρο γερμανικών Μέσων. Όπως αναφέρει η «Leipziger Zeitung», τα ευρήματα της αστυνομίας είναι τόσο «θεαματικά, επειδή πρόκειται για περισσότερα από 13.000 δενδρύλλια κάνναβης και όπλα, ενώ έγιναν συγχρόνως και έξι συλλήψεις μελών της σπείρας ναρκωτικών, συναποτελούμενης από Έλληνες και Αλβανούς». Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Κάθε χρόνο κατάσχονται στην Ελλάδα τόνοι ναρκωτικά. Η Αλβανία αλλά και η γειτονική της Ελλάδα θεωρούνται ως οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στην Ευρώπη. Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής μεταφέρεται στη συνέχεια με πλοιάρια στην Ιταλία, ενώ σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους ένα άλλο κομμάτι διοχετεύεται κατόπιν στις μεγάλες πόλεις, κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα νησιά – προορισμούς του Jet Set στο Αιγαίο. Πηγή : http://viotiaplus.gr


    Print       Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You might also like...

«Κορίνεια» 2019 – Έναρξη με Γλυκερία-Ασλανίδου!

Read More →
Follow by Email
Facebook
Google+
https://fonidervenochorion.gr/2019/06/16/%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B1-%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BC">
Twitter